Lessen

Leeftijd

Dwarsfluit kun je op elke leeftijd leren spelen, vanaf ongeveer 7 jaar. Jonge kinderen beginnen op een Jupiter kinderfluit, een echte verzilverde dwarsfluit met een gebogen kopstuk en een aangepast kleppensysteem voor kleine handen. Na één of twee jaar wordt de overstap gemaakt naar een grote dwarsfluit.

Waarom individueel les?

Individueel les is de beste manier om snel vooruitgang te boeken, want dan is alle aandacht en tijd bestemd voor deze ene leerling. Bij groepslessen worden de speelniveaus in korte tijd verschillend. Omdat samenspel wel erg leerzaam is, worden er in de les duetten en trio’s gespeeld.

Methodes

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste lesmethodes met cd-begeleiding waarin allerlei genres de revue passeren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de klassieke fluitliteratuur. Een eigen inbreng in de muziekkeuze is mogelijk en wordt zeer op prijs gesteld.

Samenspel

Gevorderde leerlingen mogen meedoen in het vierstemmig dwarsfluit-ensemble.

Lestijden

Er wordt wekelijks een half uur, of om de week 40 minuten lesgegeven op maandag tot en met vrijdag op een nader overeen te komen tijdstip. Sinds kort is er ook een 10-lessenkaart beschikbaar. Het dwarsfluitkwartet repeteert één keer per maand 60 minuten.

Vakanties

Vakantieperiodes zijn gelijk aan die van de basisschool in regio Midden. De zomervakantie is van 1 juli tot 1 september.

Leskosten

Zie onder hoofdstuk: Tarieven